пенсіяПенсійний фонд почав масово зменшувати пенсійні виплати людям, які перебували на військовій службі. Відповідно до закону, який вступив в силу ще в самому початку 2018 року, нововведення з приводу пенсій торкнутися не тільки нових пенсіонерів, але також і тих, хто пішов на пенсію до 2018 року. Якщо раніше пенсійна виплата становила 83 відсотки грошового забезпечення, то зараз вона знижується до 70 відсотків. Це навіть підтверджується кількома фактами справ, розглянутих у верховному суді, пише Бізнес.ua.

Юристи впевнені в тому, що проблема полягає в бажанні фонду максимально скорочувати заробітні плати пенсіонерам. Найчастіше, за допомогою в отриманні компенсацій звертаються співробітники МВС, які встигли вийти на заслужену пенсію. Робиться все, тільки щоб люди не могли дорахуватися своєї пенсії. Часто порушуються національні законодавства, за якими кожна людина вийшов на пенсію повинен отримувати нормальну виплату за державний кошт.

Зараз же можна говорити про те, що пенсійний фонд хоче зібрати побільше коштів, а потім успішно їх витратити. Але це йде в конкретний розріз з законодавством і відкрито говорить людям про те, що можна йти до суду і розбиратися. Але ж на це потрібно буде витратити додатковий час, сили, енергію і гроші. Щоб дістати належні виплати, обов’язково потрібно буде судитися з пенсійним фондом. Але проблема полягає в тому, що далеко не кожен випадок розглядається належним чином і може просто статися відмова.

Єдиний варіант – БП-ВС. Верховний суд повинен приймати рішення в сторону пенсіонерів. Як вважають юристи, працівники пенсійного фонду повинні виконувати всі вимоги суду в одному випадку – якщо не дотримуються вимоги встановлені законом України. Зараз же можна спостерігати, що ніякої відповідальності не слід.

пенсія

Від admin