До 8 листопада 2019 року включно триває голосування за проекти Громадського бюджету 2020. Яким чином відбувається голосування і що робити, якщо не вдається віддати свій голос онлайн?

Кожна людина може проголосувати:

  1. Онлайн – через портал https://ternopil-budget.e-dem.in.ua/#/
  2. Через Термінал Приватбанку
  3. Особисто у Центрі надання адміністративних послуг (вул. Острозького, 6). Ми рекомендуємо усім, хто з певних технічних причин не може проголосувати онлайн, звернутися у ЦНАП і віддати свій голос там.

ГОЛОСУВАННЯ ОНЛАЙН

Голосування відбувається через портал https://ternopil-budget.e-dem.in.ua/#/ – це система, яка створена в рамках програми «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що фінансується Швейцарською Конфедерацією та виконується Фондом Східна Європа.

Тернопільська міська рада, як і десятки інших міст України, має підписаний Меморандум про співпрацю з Фондом Східна Європа, який є розробником системи. Відповідно, саме Фонд відповідає за процес голосування та налаштування системи збору підписів.

Оскільки звертаються тернополяни, що є труднощі з голосуванням онлайн, просимо звернути увагу на декілька пунктів:

  1. Голоси зараховуються постійно. Труднощі виникають у денний та вечірній час, оскільки по усій Україні голосують одночасно десятки великих міст. Про це повідомляють розробники.
  2. Якщо виникають помилки, наприклад, «Вичерпано ліміт голосів», або щодо місця реєстрації, спробуйте очистити кеш або проголосуйте з іншого браузера. ОДИН раз потрібно натиснути на кнопку «Підтримати». І трохи зачекати.
  3. Якщо не вдається проголосувати онлайн або через термінал, зверніться у ЦНАП та віддайте свій голос особисто.

Просимо вибачення за технічні незручності, які виникають на стороні розробника. Ми контактуємо з усіма зверненням, направляємо на службу технічної підтримки порталу та намагаємося пришвидшити вирішення ситуації.

реєстра

Від admin