На Тернопіллі усім, хто «косить» від служби в армії, загрожує кримінал. В обласному військовому комісаріаті заявили, що «панькатися» із ухилянтами не будуть — списки осіб, які намагаються уникнути призову, передають у правоохоронні органи.

Тим часом військові комісаріати виконують завдання щодо призову громадян на строкову військову службу до лав Збройних Сил та інших військових формувань України, пише За Збручем.

За словами заступника обласного військового комісара Петра Сирка, впродовж осіннього призову, що триває з початку жовтня і аж до закінчення грудня, з Тернопільщини до війська покличуть 500 осіб призовного віку. Нещодавно відбулася перша відправка юнаків з Тернопільщини.

— Призовниками, які ухиляються від армії, займатимуться поліцейські. Адже за такі дії у законі передбачена відповідальність — адміністративна та кримінальна. До слова, усі дії представників військкоматів під час доставки призовників, які ухиляються від призову, відбуваються спільно з представниками поліції, — пояснює Петро Сирко.

Нагадаємо, що призвати на строкову службу можуть лише придатних за станом здоров’я громадяни України віком від 20 до 27 років, які не мають права на відстрочки.

Також, згідно пункту 8 статті 15 Закону Україну «Про військовий обов’язок і військову службу» у разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов’язані з’явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову».

призов

Від admin