Ветеранам АТО/ООС, що отримали травми очей, допоможуть повернути зір завдяки Благодійному проекту “100 Очей”. На війні військові часто змушені діяти всупереч інстинкту самозбереження, ігноруючи потреби власного організму.

Одним з найуразливіших місць є зір. Проблема катаракти у військових — дуже поширена та актуальна, адже вона виникає у 90 відсотків випадків контузій. Кришталик ока тьмяніє, через це погіршується зір одразу або згодом, то ж вилікувати таку травму медикаментами неможливо. Єдиний вихід — замінити кришталик на спеціальну інтраокулярну лінзу. Така операція не складна, однак коштовна.

Всеукраїнський проект «100 Очей» — це проведення безкоштовних операцій діючим військовослужбовцям та ветеранам з діагнозом травматична катаракта, що виникає при травмуванні кришталика ока під час проникного поранення очного яблука. Ініціатива направлена виключно на учасників АТО та ООС, які захищали або продовжують захищати територіальну цілісність, мир та спокій на Сході України — в першу чергу для тих, хто не в змозі оплатити діагностування та оперативне втручання.

Проведення таких операцій з відновлення зору дає можливість учасникам бойових дій повернутися як до військової служби, так і до повного зайняття звичними справами у мирному житті.

Організатори підкреслюють, що офтальмологічні операції проводяться в Києві, але діагностику можна пройти в філіях офтальмологічної клініки “Новий зір”, також в Одесі.

79d5fc07ea6a75941c0a3b21d4fb92a2cf0dc603

Джерело: Доба

Від admin