sapogi-fabiНавіть за холодної зимової погоди, жінка повинна виглядати стильно та красиво. У цьому їй допоможуть елегантний верхній одяг та трендове взуття. Саме про останнє піде мова далі. Правильно підібране зимове взуття – запорука комфорту та здоров’я за будь-яких погодних умов. Як обрати ідеальну жіночу зимову пару? Розкриваємо всі секрети далі.

Спочатку умовно підберемо ідеальне взуття для різноманітних варіантів зимової погоди.

Відлига

За таких погодних умов, вірним рятівником стануть гумові, утеплені чоботи. Вони захистять ноги від намокання, а вас від застуди. І якщо раніше гумове взуття вважалося непоказним та незграбним, то зараз його зовнішній вигляд зазнав значних змін. Можна знайти пару на будь-який смак, у різноманітних колірних рішеннях. Представниці прекрасної статті можуть підібрати високу чи укорочену модель. Гумові чоботи можна вибрати як на плоскому ходу, так і на невеликому каблуку. Дійсно таке оригінальне та практичне взуття вже вийшло з розряду суто робочого і стало частиною повсякденної рутини сучасних жінок.

Морози

Зими нашого регіону інколи можуть «порадувати» нас надто низькими температурами. До морозної погоди варто мати досить теплу пару взуття. В цьому випадку, варто звернути увагу на матеріал. Ідеальним варіантом можна назвати натуральну шкіру. Вона добре облягатиме ногу, швидко приймає форму ступні, гарно тримає тепло і не пропускає вологу в середину виробу. Окрім того, взуття зі шкіри – зносостійке і буде служити вам не один сезон. Виробів зі шкірозамінника краще уникати. Такий тип матеріалу може не витримати морозу і потріскатися. До того ж, він має досить середні теплозахисні показники. Якісне жіноче взуття для зими не можна уявити без хутряної підкладки. Натуральна шерсть гарно зберігає тепло, дозволяє шкірі дихати, і не збивається під час носіння в грудки. На противагу їй, штучне хутро може провокувати підвищене потовиділення ніг. Від вологи така вовна починає швидко збиватися і не захищає від холоду. Якщо хочете зекономити, то придивіться до моделей зі змішаним хутром. В такому взутті штучне хутро розташовують вгорі, а знизу – натуральне. Така пара підійде для теплої зими. Важливо, що у зимовому взутті велике значення має товщина підошви. Вона повинна складати, як мінімум, сантиметр.

Правильним рішенням для тих, хто є прихильником спортивного стилю є зимові спортивні черевики. У порівнянні з чоботами, які утеплюють хутром, в черевиках воно може буте відсутнє. Але при цьому, вони добре утримують тепло завдяки товстій вкладці і особливому синтетичному матеріалу. Головна ціль подібних утеплювачів – зберігати молекули повітря між тілом людини і навколишнім середовищем. Тоді в черевиках буде тепло за будь-якої погоди. Зазвичай подібне зимове взуття йде на низькій підошві, а за висотою може бути трохи вищим за щиколотку. Тому для сильних заметів воно буде не надто зручним, а ось для автомобілістів стане у нагоді.

Снігопад

Головним must-have для снігопаду безумовно є високі чоботи. Більшість обирає пару у класичному чорному кольорі. Але якщо ви хочете виділитися, то можна знайти і більш оригінальний і яскравий варіант. Жіночі зимові чоботи на низькому каблуку будуть практичними і безпечними під час ожеледі. До того ж, в них навіть сильні замети будуть не такими страшними.

Майже у кожного виробника можна знайти високі чоботи не тільки зі шкіри, а й з замші. Вони виглядають дуже стильно, м’які і теплі у користуванні. Єдине – замша вбирає вологу, тому її потрібно додатково оброблювати захисними засобами. Вони допоможуть зберегти ідеальний стан взуття і збережуть ваші ноги у сухості та теплі. Також ворс замши варто періодично прочісувати за допомогою спеціальної щітки. Тоді взуття буде виглядати красивим та доглянутим.

Ожеледь

Аби впевнено пересуватися на слизькій дорозі, варто мати пару зимового взуття на рельєфній підошві. Чим виразніший малюнок на ній, тим нижче ризик підсковзнутися на льоду. Тому варто відмовитися від чоботів з гладкою підошвою, бо це може бути надто небезпечно.

Впевнене пересування в ожеледь залежить і від матеріалу, з якого виготовлено підошву. Це повинна бути міцна та зносостійка основа, що буде нівелювати будь-які нерівності дороги.

Якщо ж ваше взуття все ж досить слизьке, є ще один гарний вихід. Придбайте у магазині спеціальні накладки на пари. Зазвичай вони мають металеві гострі деталі та гумові обручі. В них вам буде гарантовано впевнене пересування льодяними зимовими вуличками.

Види жіночого зимового взуття

Ботфорти: зваблива краса

В перекладі з французької мови означають «сильні чоботи». І спочатку ботфорти носили лише чоловіки. Але в 20 столітті вони з’явилися і в жіночому гардеробі. Вибрати ідеальні ботфорти для зими не так складно, якщо знати декілька простих порад. Довжина халяви чоботів може починатися від коліна і закінчуватися на середині стегна. Фасон може бути як обтягуючим, так і більш вільним і широким.

Якісні та надійні ботфорти створюють з натурального матеріалу. До такого відноситься замша, шкіра, що будуть гарно служити декілька сезонів поспіль. Окрім того, в таких високих чоботах вашим ніжкам буде тепло і затишно. На відміну від пари зі шкіри, замшева потребуватиме більшої уваги та догляду. Але її елегантний зовнішній вигляд того вартий.

Далі декілька слів про підошву. Високі чоботи можуть бути на підборах, танкетці, платформі та низькому ходу. Якщо ж ви зважитесь на пару на каблуку, то підберіть оптимальну його висоту, аби вам було зручно за будь-яких обставин. Бажано, аби вона складала не більше 5 см. Не можна не сказати і про підкладку, яка повинна бути теплою, з байки, цигейки чи хутра.

Чоботи на каблуку чи платформі: незмінна класика

Більшість жінок надає перевагу класиці, а саме чоботам на каблуку чи платформі. Вони дозволяють залишатися привабливою та елегантною навіть у суворий холод. Якщо ви хочете, щоб вони прослужили вам не один сезон, то придивіться до пар з натуральної шкіри чи замші. Ці типи матеріалів демонструють гарну зносостійкість, добре зберігають тепло та захищають від потрапляння вологи. До того ж, взуття з натуральних матеріалів виглядає стильно та дорого. Обов’язково звертайте увагу при виборі на якість підкладки. Саме вона стане вашим надійним захистом за низьких температур. І найголовніше, не забувайте про почуття міри при виборі висоти каблуку чи платформи.

Угги: зручність та універсальність

Свій початок цей тип взуття бере з Австралії. Сьогодні вони користуються попитом у різних куточках світу. Будь-яка представниця прекрасної статі не відмовиться від пари теплих та зручних угг. Такі чоботи можуть відрізнятися за довжиною: короткі, середні і довгі. Різноманітність кольорів та декору вражає, тому кожна зможе підібрати те, що їй подобається та пасує.

Обираючи угги, не беріть надто вільну модель. Тому що піддягати теплі шкарпетки під них не прийдеться. Міряйте моделі на звичайні, які зазвичай носите. Усі люблять угги безумовно за те, що вони мають плоску підошву. В них можна без втоми та дискомфорту проходити весь день. Але треба розуміти, що взуття без каблука не підтримує належним чином звід стопи. Тому постійно носити угги не дуже корисно для здоров’я ніг. Це може спровокувати появу болю та різноманітних захворювань.Варто пам’ятати, такі зимові чоботи підійдуть лише для сухої та морозної погоди. В інакшому випадку, вони швидко намокнуть та забрудняться. Разом з тим, угги потребують правильного догляду. Тоді вони прослужать вам значно довше. Варто чистити їх за допомогою спеціальної щітки, регулярно обробляти захисним засобом. Прибрати невеликі подряпини та пошкодження можна за допомогою фарби у формі спрею, яку варто підібрати за відтінком взуття.

Кросівки: звичний варіант комфорту навіть взимку

Сьогодні все більше представниць прекрасної статті надають перевагу спортивному стилю і активно носять кросівки та кеди. Аби не позбавляти їх такого задоволення, бренди створили теплі зимові жіночі кросівки. Вони можуть бути зсередини утеплені натуральним або штучним хутром чи підкладкою з гортекса. За останнім терміном ховається спеціальна тканина, що складається з кількох мембран. Вона гарно зберігає тепло.

Обираючи зимові кросівки, особливу увагу варто звернути на підошву, а точніше на її рельєфність. Вона повинна бути достатньою, аби забезпечити ідеальне зчеплення з будь-якою поверхнею. Можна обирати модель трошки більшу за реальний розмір, аби за потреби можна було піддіти товсті шкарпетки для додаткового тепла.

Зимові жіночі кросівки повинні мати гарну фіксацію у вигляді шнурівки чи наліпок, а також міцну фурнітуру. Наддавайте перевагу натуральному та якісному утепленню. Для холодного сезону ідеально підійдуть дещо завищені моделі кросівок.

Джерело фотографій: https://modoza.com/obuv/zhenskaja/

Від admin