У Тернополі відкрили новий громадський простір на вулиці Чорновола біля Головпоштампту. На місці старого водограю збудували новий пішохідний фонтан з конструкцією у формі кульбаби, а також висадили нові дерева та кущі, – пише «Реально».

fontan-kulbaba-2019

Реконструкцію на вулиці Чорновола розпочали ще на початку літа. І у неділю, 13 жовтня, оновлений фонтан урочисто відкрили. Також сквер Чорновола обладнали системою підсвітки.

За словами міського голови Тернополя, під час реконструкції фонтану тернополяни просили «Кульбабу» не забирати, адже – це один із символів міста.

«Ми врахували пропозицію громади залишити «Кульбабу». Це дійсно символ Тернополя. І тепер він буде вигравати барвами підсвітки. Ми разом робимо наше місце кращим та сучаснішим, але зберігаємо наші традиції» – заявив Сергій Надал.

Міський голова також підкреслив, що новий громадський простір можна використовувати цілий рік.

«Фонтан був у такому стані, що ремонтувати його було недоречним. Місце довкола зробили таким чином, що можна використовувати його цілорічно. Тобто, на зиму саму «Кульбабу» ми забиратимемо, а площа навколо може використовуватись, як атріум. Весною цей громадський простір буде ще більше прикрашений новими деревами та зеленими насадженнями. Оновлена «Кульбаба» стане ще одним з центрів відпочинку тернополян та гостей нашого міста», – зазначив міський голова Сергій Надал.

На оновлений фонтан прийшло подивитися чимало тернополян. Кажуть, що їм дуже подобається, що і історію зберегли, і зробили цю зону сучасною. Люди вже фотографуються біля оновленого фонтану, розповідають, що влітку дітки будуть мати там ще одне місце для розваги.

«Наше місто стає кращим, красивішим з новими громадськими просторами європейського типу. Тернопіль дуже часто порівнюють з Женевою через наявність у цих двох містах великого озера. Не применшу, коли скажу, що наше місто справді схоже на Женеву, причому, не лише озером, а й великою кількістю громадських просторів. Я пишаюся Тернополем», – заявила під час відкриття нового фонтану тернополянка Соломія Брик.

Від admin