У селі на Тернопільщині жінка витягла з охопленої вогнем оселі двох братиків 3 і 5 років і їхню 10-річну сестричку. Діти, нудьгуючи, підпалили м’яку іграшку, та могли згоріти живцем, пише Файне місто з посиланням на ТСН.

По обіді Дарія Бабій, яку в селі називають Дарушка, саме рубала дрова, коли почула крики дітей. Малеча лише визирала з вікна та благала про допомогу.

“І Ганя, вони вже в вікні, з тими братчиками, і вибиває вона якось зі страху скло і каже тьотя Даро, беріть ключі, розімкніть нас”, – розповіла жителька села Турильче.

Жінка кинулася до дітей у задимлену хату, де палала кухня. Дітей вона рятувала через вікно – спершу менших, потім дівчинку. Рятувальники згодом визнали: сусідка поспіла у найпотрібнішу мить.

“До п’яти хвилин будівля була охоплена полум’ям повністю. Якби не сусідка, ми би мали трьох неживих дітей”, – каже працівник пожежної частини Іван Боднарук.

Селяни навперебій розповідають, що діється у родині погорільців: безробіття, але головно про пристрасть чоловіка до алкоголю: “Коньяк пити годен, горілки ні, а коньяк не коштує 20 гривень. То за які гроші він п’є? За дитячі!”

Віталій – співмешканець мами дітей Тетяни та батько менших хлопчиків. Ганнуся, яка була з молодшими братиками чомусь удома, а не у школі, та ще два старших сини Тетяни 17 і 18 років – від іншого чоловіка. Іще один, 8-річний син, улітку втопився в річці. Родина отримує допомогу на дітей, як мати-одиначка.

За словами сусідів, батьки не переймаються дітьми, а гроші витрачають на себе – навіть одяг малим беруть задарма у благодійників. Селянам Тетяна зізналася, що знову при надії. Це їх обурює: “От вони тих дітей плодять, куди вони має тих дітей принести?”

Та пояснюють, що 17-річний син Володя ніде не вчиться, сам досі без паспорта, а для малечі – і за маму, і за тата, бо тих постійно вдома немає. Підліток каже, що втомився бути винуватим за все, що відбувається. У день пожежі Володя погодував малих, зачинив у хаті і пішов до сусіда. Діти самі були чотири години, хтось підпалив м’яку іграшку.

Сусіди нарікають на соцслужби, які не зайнялися родиною навіть після того, як один із хлопчиків утопився. Чиновники ж Борщівської адміністрації на запитання журналістів лише зачиняють двері. Тоді як самі погорільці тепер просять від влади грошей на ремонт після пожежі. Їм натомість пропонують хату в сусідньому селі, але дорослі переїздити не хочуть.

32fd368580c5540dbe4a054339168c00

Від admin