8 жовтня у мережі Facebook у групі «Береж Інфо» з’явилася інформація про те, що у Бережанському дитячому садку «Золотий ключик» на зборах повідомили, що з 10 до 13 жовтня батькам на кожну дитини примусово до навчального закладу потрібно здати по 10 кг картоплі, і, по можливості, буряк, моркву, капусту, цибулю, часник. Батькам також сказали, що це рішення міської ради і що принесені овочі будуть вираховувати з батьківської плати, – повідомляють у Facebook.

Доброго вечора…. Сьогодні в садочку були батьківські збори… Батькам було повідомлено, що на кожну дитину батькам потрібно здати по 10 кг картоплі… По можливості буряк, морква, капуста, цибуля, часник… І це навіть не прохання, а примусово… Сказано, що це установка від міської ради…
Розцінки ось такі…. І сказано було, що будуть вираховувати з батьківської плати… Але ж ринкові ціни зовсім не відповідні цим… І де кошти, заложені міською радою на такі потреби?..“, – розповідають у групі «Береж Інфо».

 

6377a2ee10db98ec6d6cbf226fdf8458

А щодо ринкових цін – то батьки порівняли їх із тими, які були вписані в оголошенні у дитсадку:

Картопля – 10 грн,

буряк -4 грн,

морква – 6 грн,

капуста – 6,50 грн,

цибуля – 8 грн,

часник – 45 грн.

c858087e55090e5a1e462de581a99319

Батьки, діти яких навчаються у «Золотому ключику» обурюються через примусовий збір продуктів та коментують ситуацію:

“А хто не має такої можливості? Хай закупляє, де хоче і по скільки хоче? Ну продайте картоплі по 10 грн, буряка по 4, цибулі по 8… Ми купимо у вас,”  – пише Ольга Главацька-Гарас.

Також у соцмережі батьки цікавляться, чому саме вони повинні дбати про заготівлю їжі для навчального закладу, адже це ж не їхня робота, садок знаходиться на балансі міської ради і у  бюджеті мають бути кошти на такі потреби.

Врешті у ситуацію, яка набула розголосу у соцмережах, втрутився заступник міського голови Бережан Олег Захарків, який пояснює, що вимога щодо збору овочів не обов’язкова. Тобто: батьки можуть або принести овочі і це їм відміну сують від оплати за харчування, або ж традиційно сплатити за харчування. Олег Захарків зазначив, що керівництво дитячого садочку неправильно трактує рішення виконкому. Про це заступник міського голови написав у Facebook, звернувшись, за його словами, до «фейсбучної професури»:

«Писати аби писати!
Фейсбучна професура, ви хоч трішки поцікавтеся питанням, яке хочете озвучити.
Щороку виконавчий комітет приймає рішення про затвердження цін на закупівлю овочів для дошкільних навчальних закладів на осінньо-зимовий період. Так робить уся Україна. Батьки мають можливість замість оплати за відвідування дитини “садочку” принести натомість овочі. “Садочок” візьме їх по цінах, які затверджені виконавчим комітетом на основі довідки про середні ціни на ринках спілки споживчих товариств Тернопільської області. Маючи надлишок сільськогосподарської продукції кожен батько чи мати може її обміняти на оплату за відвідування дитиною дитячого садочку.
P,S. Поруч із оголошенням дирекція ДНЗ міста мала б подати рішення виконавчого комітету Бережанської міської ради та чітко батькам пояснити що і як! З цим розберемося !», – пише Олег Захарків.

Джерело: TeNews

Від admin