Цієї неділі, 6 жовтня, Муніципальний Галицький камерний оркестр відкриває свій XXVIII концертний сезон. Для такої знаменної події колектив підготував для своїх шанувальників особливе мистецьке дійство. В програмі «Франкові струни» поєднаються інструментальні твори у виконанні Галицького камерного (художній керівник і диригент народний артист України Василь Феленчак), високопрофесійний хоровий дитячий спів, що представить народна хорова капела «Зоринка», та вірші і думки Івана Франка, які підібрав для втілення свого творчого задуму автор сценарію, поет, заслужений діяч мистецтв України Олег Герман. За словами митця, у цьому дійстві він намагався поєднати постать Франка зі сторінками історії Тернопілля, прокласти «місточки» між подіями тих часів та нашим сьогоденням.

galyckyy-zorunka-27-08-2019-1

«Пісні на вірші Івана Франка завжди були у нашому репертуарі, – говорить художній керівник і диригент хорової капели, директор хорової школи «Зоринка», заслужений працівник освіти України Анжела Доскоч. – І дві з них, які використані у програмі, – «Безмежнеє поле» та «Ой ти, дівчино, з горіха зерня», – вперше звучатимуть спільно з камерним оркестром. Для втілення в життя такого задуму маестро Феленчак зробив перекладення цих творів для камерного оркестру».

А музичною преамбулою до дійства, та й до всього нового сезону, як розповів Василь Феленчак, стане концертна симфонія українського композитора кінця XVIII – початку XIX століття, першого класика української музики в Європі Дмитра Бортнянського у трьох частинах.

Відбудеться мистецька програма «Франкові струни» 6 жовтня в Українському домі «Перемога». Початок о 18 годині. Живий звук.

Від admin