Нові методи оперативного розшуку дітей є надзвичайно важливими в роботі поліцейських, адже завдяки їм можна швидко розшукати зниклих неповнолітніх та малолітніх. Одна з таких інновацій – мобільний зв’язок.

Вже майже рік в нашій області функціонує інформаційний сервіс з розшуку зниклих дітей у межах пілотного проекту “Пошук дітей”, за сприяння ПрАТ “Київстар”.

Механізм його роботи нескладний: за кожним зареєстрованим фактом безвісного зникнення дитини слідчий отримує письмову згоду рідних зниклої дитини про висвітлення її даних у СМС-повідомленнях. Поліцейські складають орієнтування про розшук дитини, яке розміщується на сторінці Фейсбук “Розшук дітей Тернопільської області”. Далі інформація скеровується на ПрАТ Київстар і коротке текстове інтернет-посилання на сторінку, що зазначається в кожному sms-повідомленні, направляється абонентам, які знаходяться в радіусі від місця події від 1 до 3 кілометрів. Це можуть бути як жителі міста, так і інших регіонів. Якщо хтось помітив та впізнав розшукуваного – телефонує в поліцію.

З моменту впровадження проекту на території краю за допомогою смс-ок вдалося оперативно встановити місцезнаходження трьох неповнолітніх. Чужих дітей не буває, тому допомога громадськості у пошуках дуже цінна!

3ca9aff7a4db0d762842e01249c8c6d6

Від admin