У Шумській громаді на Тернопільщині вирішили відмовитися від запланованих робіт на користь працівників дошкільних та позашкільних навчальних закладів. Зокрема, було прийнято рішення підняти їм зарплати на 10% за кошт місцевого бюджету.

За словами голови Шумської ОТГ Володимира Плетюка, на ці витрати до кінця року потрібно майже чверть мільйона гривень, пише “Тернополяни”. А на такий крок пішли, аби не допустити соціальної несправедливості та зростання соціальної напруги. Фахівці проаналізували, що міському бюджету це обійдеться +/- у 250 000 гривень.

— Необхідно відмовитися від інших запланованих робіт і виплатити цю суму. В майбутньому ДУЖЕ хотілося б, щоб Уряд приймав рішення не за рахунок міського бюджету, а за рахунок цільових субвенцій з держави. Загалом не враховуючи спортивну, музичну школи, Центр позашкільної роботи фінансування садочків з МІСЬКОГО бюджету на 25 шкіл громади за вісім місяців витрачено приблизно 15 млн грн. Це ті кошти, які раніше ми могли спрямувати на комуналку, дороги – все що передбачено власними повноваженнями, — прокоментував важливе рішення Володимир Плетюк на своїй сторінці в мережі «Фейсбук».

Нарахування та виплату коштів ініціювали вихователям дошкільних груп дитячих садків, навчально-виховних комплексів, загальноосвітніх шкіл, керівникам гуртків Шумського центру позашкільної роботи та педагогічним працівникам Шумської школи мистецтв з 1 вересня 2019 року.

школ

Від admin