ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ МОБІЛЬНОСТІ – ще одна ініціатива, яку підтримує Чортківська міська рада та місто Чортків. Європейський тиждень мобільності (ЄТМ) – це популяризація сталих видів транспорту, яка заохочує громади в рівній мірі враховувати потреби пішоходів, велосипедистів та автомобілістів.

Щороку з 16 по 22 вересня його святкують у понад двох тисячах міст і сіл Європи та світу, щоб показати, що використання приватних автомобілів потрібно зменшувати, а використання громадського транспорту і велосипедів – збільшувати.

Цьогорічний ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ МОБІЛЬНОСТІ вказує на безпечну ходьбу, їзду на велосипеді  та користь, яку він може мати для нашого здоров’я, навколишнього середовища та банківського балансу! Активні види транспорту, такі як ходьба та їзда на велосипеді, не мають викидів і допомагають підтримувати серце та тіло здоровими.

В пятницю 20 вересня запрошуємо всіх жителів Чорткова залишити свій автомобіль дома , скористатися велосипедом, безкоштовним громадським транспортом або просто прогулятися пішки.

Протягом дня ви зможете долучитися до таких подій:
Марш за клімат – спільна загальноміська хода вулицею С.Бандери для привернення уваги до найбільшої екологічної загрози — зміну клімату та природних катаклізмів (аномальні температури, засухи, шквальні урагани), пов’язані з нею. Це унікальний шанс об’єднати наші голоси, щоб захистити своє право на безпечне довкілля, закликавши владу нашої держави до рішучих дій для протидії зміні клімату. Старт о 10.00 біля Домініканського костелу.

Відкрита лекція «Правила дорожнього руху для велосипедистів». Знання ПДР(Правил дорожнього руху) та їх дотримання є важливими складовими безпеки користувачів велосипеда. Завдяки цій лекції ви отримаєте нові знання та практичні поради , рекомендації щодо безпечних поїздок на велосипеді.Початок лекції о 11.00 біля Домініканського костелу.

Перегляд художнього фільму «Гірська жінка на війні». Фільм про 50-річну мешканку Ісландії на ім’я Хатла. Всі знають її, як диригента невеликого хору. Але за цим добропорядним образом ховається завзята екоактивістка, яка бореться з алюмінієвим заводом. Щоби захистити природу, вона готова і високовольтні дроти перерізати, і підкласти вибухівку, і з лука постріляти. Початок перегляду о 12.00 в приміщенні музею –їдальні «Пан Чартковський».

Велопробіг «Чортків та його околиці». Велоклуб «Каденс-Чортків» та Чортківська міська рада запрошують всіх мешканців нашого міста разом закрити велосезон у Чорткові завдяки спільній веломандрівці (12 км) .Старт о 12.00 з площі Героїв Євромайдану (центральна площа). Завершення пробігу буде по справжньому смачним і веселим , бо всі учасники візьмуть участь у Pasta Party. Обов’язкова реєстрація за посиланням: https://forms.gle/tqARrToR73zAd6M2A

Від admin