16 вересня, на площі Героїв Євромайдану з нагоди відзначення Всесвітнього дня надання першої медичної допомоги сімейною медициною Чортківщини спільно з Всесвітньою організацією Червоний Хрест проведено  майстер-клас з надання першої допомоги.

Волонтер-інструктор Червоного Хреста Денис Хаблак  провів серію майстер-класів з надання першої медичної допомоги. Розпочався захід з перевірки теоретичної обізнаності присутніх, які згодом мали змогу випробувати отримані знання на практиці, наприклад, зробити штучне дихання. Умовно надавши першу допомогу, присутні поділились враженнями.

«Складно це зробити, тому що манекен – не людина. Нерідко трапляються випадки, коли людині стає погано, тому потрібно знати, як допомогти», – говорить Наталія, відвідувачка майстер-класу.

Мешканка Чорткова, мати 2-річного Артема вважає, що почута інформація про необхідність вакцинації була дуже корисною і вона ще раз перегляне свою точку зору стосовного цієї теми.

Майстер-клас включив в себе 3 блоки:

  • тренінг з надання першої медичної допомоги;
  • консультації щодо вакцинації та практичні поради від сімейних лікарів;
  • інформування про послуги Центру ПМСД та медичної реформи.

Також усі охочі могли безкоштовно виміряти артеріальний тиск та рівень цукру у крові.

За інформацією заступниці головного лікаря з медичного обслуговування населення КНП «ЦПМСД» Чортківської районної ради Наталії  Ружніцької, схожий майстер-клас влаштували для медичних працівників. Згодом самі ж працівники ініціювали проведення безкоштовного майстер-класу для жителів та гостей Чорткова задля більшої обізнаності у питанні надання першої медичної допомоги.

DSC_0796

Від admin