Нещодавно у Тернополі встановили нові камери відеоспостереження з функцією розпізнавання номерних знаків транспортних засобів, які допоможуть правоохоронним органам в режимі реального часу стежити за паркуванням автомобілів, громадським порядком у місті та відслідковувати переміщення транспортних потоків. А це, в свою чергу, дозволить оперативно розшукати викрадені та арештовані транспортні засоби.

Дані камери підключені до всеукраїнської централізованої системи «Гарпун», відповідно правоохоронні органи можуть обмінюватись інформацією в межах всієї країни.

Об’єктами, де розміщені камери відеоспостереження, є місця з підвищеною небезпекою – це в’їзди-виїзди з міста, перехрестя, кільцеві дороги, а також місця масового скупчення громадян.

Зокрема, «розумні» камери відеонагляду з’явилися за адресами:

  • вул. Львівська (на виїзді з міста);
  • вул. Львівська (на в’їзді з міста);
  • просп. Степана Бандери, 96;
  • Збаразьке кільце (в напрямку об’їзної дороги, поруч із зупинкою громадського транспорту).

Окрім того, дві камери централізованого відеоспостереження встановлені на вул. Коперника, 1. Загалом на території міста розміщено близько 550 камер відеоспостереження.

Нагадаємо, обслуговуванням камер, їх модернізацією та масштабуванням займається комунальне підприємство “Тернопіль Інтеравіа”. Підприємство тісно співпрацює та координує свої дії у напрямку відеоспостереження з Національною поліцією, Службою безпеки України, муніципальною інспекцією та управлінням житлово-комунального господарства міської ради.

1 (1)

Від admin