Фінансування галузі освіти здійснюється за допомогою освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. Про використання коштів освітньої субвенції в Тернопільській області йшлося під час наради, яку провів заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Юрик в режимі відеозв’язку. Участь в нараді від Теребовлянщини взяли заступник голови РДА Андрій Кундрат та начальник відділу освіти РДА Йосип Кацан.

Відповідно до рішення Тернопільської обласної ради, кошти освітньої субвенції розподілено між районами.

Як повідомив Йосип Кацан, відділ освіти РДА отримав 399 тисяч гривень, які будуть направлені на інтернетизацію загальноосвітніх шкіл.

«В наш час без Інтернету важко уявити собі роботу будь-якої галузі, а освітню і поготів. Якщо у школах немає доступу до мережі, або ж швидкість підключення дуже низька, то там неможливо використовувати Інтернет для роботи з будь-яким освітнім контентом. Наше завдання – щоб діти в школах працювали з нормальними Інтернет-ресурсами», – зазначив Андрій Кундрат.

Додамо, кожна об’єднана територіальна громада в нашому районі також отримала кошти на інтернетизацію шкіл, які функціонують на підпорядкованих їм територіях.

школ

Від admin