Від початку 2019 року у Тернополі активно реалізовується низка комплексних програм, однією з яких є програма «Здоров’я громади» на 2019–2021 рр.

Щороку з місцевого бюджету виділяються кошти на виконання завдань та заходів, передбачених програмою. Так, у 2019 році на покращення медичної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей з бюджету громади спрямовано понад 1 200 000 грн.

Станом на 12 вересня, у Тернополі безкоштовною медичною допомогою скористалися 756 військовослужбовців, що проходили службу у зоні АТО/ООС .

Для отримання безкоштовної медичної допомоги, учасники АТО/ООС, зареєстровані на території Тернопільської міської територіальної громади, можуть звертатися у наступні медичні заклади:

· КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги», вул. Шпитальна, 2 (лікування);

· КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня № 2», вул. Р. Купчинського, 14 (лікування);

· КНП «Міська комунальна лікарня № 3», вул. Волинська, 40 (лікування та реабілітація);

· КНП «Центр первинної медико – санітарної допомоги», вул. Шпитальна, 2, вул. Р. Купчинського, 14, вул. Князя Острозького, 6 (безоплатний відпуск лікарських засобів за рецептами);

· КНП «Тернопільська стоматологічна поліклініка» Тернопільської міської ради, вул. Генерала Шухевича, 10 (стоматологічна ортопедична допомога).

Нагадаємо, Тернопіль став одним із перших міст України, де у 2015 році розпочали надавати безкоштовну терапевтичну, хірургічну та ортопедичну стоматологічну допомогу військовослужбовцям та проводити пільгове зубопротезування.

лікар

Від admin