Відповідно до розпорядження Головного державного ветеринарного інспектора України №70 від 28 серпня 2019 року «Щодо організації заходів з проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин у 2019 році» та розпорядження Головного державного ветеринарного інспектора Тернопільської області №01.2/04 Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області інформує, що з 11 вересня 2019 року, на території Тернопільської області, буде проводитись імунізація диких м’ясоїдних проти сказу методом розкидання імунізованих приманок з повітряного транспорту.

Такий спосіб вакцинації безпечний і для людини, і для навколишнього середовища. Спеціально вибраний саме такий варіант: використовуються невеличкі їстівні брикети-приманки з приємним запахом, а всередині – активна вакцина. Розкидатиметься вакцина над територією, де проживають дикі тварини, лише над лісами і полями, чітко визначатиметься смуга, за якою летітиме літак чи гелікоптер, з врахуванням напрямку вітру та епізоотичної ситуації.
Насамперед, ми хочемо попередити мешканців Тернопільщини про проведення даної кампанії, щоб вони знали чого варто очікувати, не хвилювалися за своїх дітей чи за себе особисто, за домашніх тварин чи худобу.

Звертаємося до мешканців Тернопільщини з проханням роз’яснити дітям, що вакцину не можна чіпати, якщо випадково знайдуть в лісі чи на околиці села, не варто переставляти в інше місце, розламувати, куштувати. Варто наголосити, що категорично заборонено будь-яке інше використання кинутих з літака приманок з вакциною, незважаючи на те, що вона є цілком безпечною.

 

8fc4a896dc446194c28a76a2dbfe5f08

Від admin