На Тернопільщині у райцентрі Теребовля завершено будівництво трьох казарм покращеного планування для військовослужбовців-контрактників окремої артилерійської бригади ОК «Захід» Сухопутних військ ЗС України. Про це повідомив начальник відділу капітального будівництва та ремонту Західного територіального КЕУ підполковник Володимир Клецун. За його словами, у новенькі будівлі невдовзі заселиться 375 артилеристів.


«На даний час підрядник здійснює облаштування прибудинкової території – вкладає бруківку. Також усередині будівель завершується монтаж меблів, під’єднується сантехніка, підключаються кухонні плити», – зазначив підполковник Володимир Клецун.
Нові казарми – це двоповерхові цегляні будівлі покращеного планування із просторими житловими приміщеннями, розділеними на двокімнатні блоки. У кожному блоці є санвузол з душовою кабіною і туалетом. Будівлі збудовані за сучасними технологіями. Кімнати будуть обладнані меблями для кожного військовослужбовця. На кожному поверсі є кухня з індукційними плитами та мікрохвильовками. У побутових кімнатах – пральні машини, сушарки і місця для прасування. В одному блоці проживатимуть до 10 військовослужбовців. Кожна казарма розрахована на 125 осіб.
Проект з житловим фондом для військовослужбовців у Теребовлі відповідає стандартам НАТО. Для того аби захисники України змогли заселитися у новенькі будівлі з державного бюджету України виділено 44,4 млн. гривень.

1

Від admin