а запрошення турецьких партнерів та за сприяння генерального консула в Стамбулі Олександра Гамана 25 дітей із сімей, батьки яких є учасниками антитерористичної операції та операції об’єднаних сил поїхали на відпочинок у Туречиину. На щасливу дорогу їх благословили священнослужителі, а представники облдержадміністрації побажали отримати багато позитивних емоцій та гідно представити Україну.

«Вперше за кілька років нашого досвіду такого плану діти мають можливість відвідати Туреччину. Впродовж 2014-2018 років школярі пільгових категорій з нашої області відвідали Сербію, Хорватію, Польщу, Угорщину, Литву, Грузію. Завдяки таким поїздкам вони можуть відпочити, налагодити дружні зв’язки з однолітками, презентувати нашу країну за кордоном. Зокрема ця поїздка стала реальною завдяки нашим партнерам в Туреччині. Сподіваюся така співпраця буде продовжуватися», – зазначив під час виступу заступник голови ТОДА Юрій Юрик. Він передав подяки для генерального консула України в Стамбулі Олександру Гаману та Почесному консулу України у місті Чанаккале Турецької Республіки Мехмету Ишику.

Зазначимо, що під час подорожі діти матимуть нагоду відвідати музей легендарної Трої, яка описана в епічних поемах Гомера ,,Еліадаˮ та ,,Одіссеяˮ, побувають одразу в обох частинах материка – Європі (Фракія) та в Азійській частині материка (Анатолії), відпочиватимуть на морському узбережжі в провінції Чанаккале Турецької республіки.

69862276_1916485961788313_7477382124958384128_o

Від admin