Буває, що фото несе в собі цілу історію і завдяки підписам вдається дізнатись більше про тих, хто на цих фото зображений. Сьогодні саме той випадок.

На одному із аукціонів вдалось виявити цікаву світлину 1917 року. Вона була зроблена в фотоательє В.Бродського в місті Кременці, тогочасної Волинської губернії (сьогодні місто в складі Тернопільської області).

На звороті світлини є напис «Дорогій Тонічці від Шури». Ймовірно фото дарували подрузі, чи сестрі з найкращими побажаннями.

Також на самій світлині ми бачимо двох симпатичних дівчат, які можливо були мешканками Кременця, або там в когось гостювали, чи навчались.

Цікавою деталлю є журнал «Новий Сатирикон» в руках однієї із дівчат, напевно він спеціально був доданий фотографом під час фотосесії, щоб показати, які ці дівчата сучасні. В руках у другої дівчини можна розгледіти іншу стильну деталь – жіночий аксесуар, а точніше віяло. Його сучасні жінки ігнорують і майже не використовують сьогодні.

Обидві дівчини святково одягнені, на вухах бачимо сережки, на руках браслети, а на ногах новенькі туфлі.

Нам вдалось розшукати, що саме читали дівчата в журналі? І обкладинка за квітень 1917 року є дуже політична, погляньте самі.

abfe419514fb7b3b9a52b5961b403d1b

Джерело: TeNews
Автор : Тетяна Яцечко-Блаженко

Від admin