У селі Заздрість Теребовлянського району 7 вересня духовна та світська спільнота вшановувала пам’ять Патріарха Йосифа Сліпого. Цього дня 35 років тому предстоятель УГКЦ відійшов у вічність.
Без Йосифа Сліпого важко уявити національну історію Української греко-католицької церкви. У світському житті, на духовній ниві,  в тюремних казематах далекого Сибіру він боровся за незалежність УГКЦ та волю українського народу. Саме такі постаті формують нашу державу і націю. Йосиф Сліпий є прикладом великої віри, твердості й незламності духу.


В урочистій програмі, яку вела голова Представництва ТСС А в Україні Данута Іванкович, з вітальним словом виступили голови Товариств «Свята Софія» у Римі о. Марко Семеген,у США Ірина Іванкович та у Бельгії Петро Фірман, капітан Сергій Плехун, племінниця Любов Двуліт і начальник управління внутрішньої політики, релігій та національностей Тернопільської облдержадміністрації Ігор Кульчицький.
«Не зневірюватися — одна із настанов, які він заповідав. Ці слова актуальні сьогодні, як ніколи. Наша віра у перемогу веде нас до спільної мети. Воля України, незалежність нашої держави, її самодостатність на рівні з іншими країнами й народами світу була його велика мрія», — наголосив Ігор Кульчицький.
У рамках заходу відбувся показ документального фільму «Блаженніший», його презентувала режисер Олена Мошинська та продюсер Павло Казанцев. Стрічка є продовженням першого фільму «Справа «Рифи», який вийшов у 2017 році до 125-ліття з дня народження Йосифа Сліпого.
Окрім того, побачив світ україномовний переклад роману всесвітньо відомого австралійського письменника Мориса Ланґло Веста «Черевики рибалки». Його представили перекладач Ірина Іванкович та директор видавництва «АРТОС» Михайло Перун. Презентації цієї книги вже відбулися 31 серпня у Римі та 5 вересня у Львові.

69699041_970235886650913_5042640764870328320_n

Від admin