Будинок сімейного типу є одним із найбільш гуманних варіантів житлового забезпечення для дітей, які з певних причин опинилися в складних життєвих обставинах. У Чорткові, по вул. Січинського запрацював перший такий заклад.

Тут проживають та виховуються дев’ятеро дітей, віком від 4 до 19 років У будинку є все необхідне для комфортного проживання вихованців. Світлі просторі кімнати з меблями, велика кухня, обладнані санвузли, вітальня,ігрова, і навіть спеціальна кімната для молитви, повідомили у Чортківській міській раді

Мамою-вихователькою дітвори є черниця – сестра Йосафата. Все своє життя жінка присвятила Богові. Пізнавши ласку Господа вирішила, що любов’ю та турботою потрібно ділитися з іншими. Так і виникла ідея опікуватися дітками, які цього потребують.

«Спочатку це було бажання просто допомагати малечі, якій не вистачає батьківського піклування. Ми вирішили взяти на виховання чотирьох дітей, а потім ще п’ятеро, так наша сім’я збільшилася», – розповіла сестра Йосафата.

На урочисте відкриття дитячого будинку завітав міський голова Володимир Шматько, Преосвящений Владика Димитрій (Григорак) єпископ Бучацький, всечесні отці, працівники служби у справах дітей, депутат міської ради Світлана Грабовецька.

Після спільної молитви Владика Димитрій привітав вихованців із такою визначною подією. Він поблагословив усіх присутніх та подякував сестрі Йосафаті за її працю та бажання опікуватися дітками.

«Немає нічого кращого для дитини, як мати сім’ю. Тому що без сім’ї дитина не може розвиватись так, як це має бути, як це Богом передбачено. І тому така подія сьогодні — це чергове свято, насамперед для вихованців будинку, які отримали маму, братиків та сестричок. Я вірю в те, що в цьому домі вся малеча отримає гідне виховання та любов, яка їм так необхідна», – звернувся до присутніх міський голова Володимир Шматько.

Нагадаймо, що раніше, депутати міської ради вирішили додатково виділити з міського бюджету 35 тис. грн для купівлі побутової техніки в даний дитячий будинок сімейного типу. За ці кошти для діток придбали ноутбук, морозильну камеру та посудомийну машину.

e89057e775a2a973077e86535894ee912b9b6cf9

Від admin