З нагоди святкування Дня міста Тернополя «Алея зірок», що на вул. Гетьмана Петра Сагайдачного, поповнилася новими іменами кращих тернополян, які своєю працею та досягненнями прославили наше місто.

«Щороку тернопільська «Алея зірок» поповнюється новими зірками, новими іменами тих людей, які зробили значний внесок у розвиток та популяризацію нашого міста. Усі люди, чиї зірки ми відкриваємо сьогодні: Ігор Пелих, Ізидор Доскоч,  Андрій Пушкар, а також товариство «Вертеп» – доклали значних зусиль, аби про наш край чули у різних куточках України та світу. Тож вони гідні того, щоб мати свої зірки у Тернополі», – зазначив міський голова Сергій Надал.

Цього року урочисто відкриті чотири бронзові зірки:

– Пелиху Ігорю Дмитровичу – українському телеведучому, тележурналісту, продюсеру, громадському діячу;

– Доскочу Ізидору Олексійовичу – директору КЗ ТМР «Дитяча хорова школа «Зоринка» імені Ізидора Доскоча» та однойменної Народної хорової капели;

– Пушкарю Андрію Анатолійовичу – українському спортсмену-рукоборцю, тренеру, заслуженому майстру спорту України, багаторазовому чемпіону України, Європи та світу;

– З нагоди 30-річчя громадської організації Тернопільського міського товариства «Вертеп».

До слова, «Алея зірок» у Тернополі відкрита 28 серпня 2011 року, розташована на вул. Гетьмана Сагайдачного. У попередні роки вона поповнилася іменами Олени Підгрушної, Казимира Сікорського, Василя Бурми, Лесі Романчук, Степана Галябарди, Михайла Форгеля, Любомири Бойцун, зіркою, яка присвячена усім учасникам АТО, добровольцям АТО, подвійна зірка в пам’ять про подружжя Дмитра та Віри Стецьків та ін.

aleya-slavi-28-08-2019_jpg-333

Від admin