Державна служба зайнятості постійно впроваджує нові підходи у наданні послуг клієнтам: безробітним, шукачам роботи, роботодавцям. Для створення нового формату співпраці є ще один сучасний сервіс – послуги з рекрутингу: підбір фахівців – для підприємств, вакансій – для шукачів роботи.

На замовлення роботодавців фахівці служби зайнятості з рекрутингу здійснюють підбір персоналу, користуючись електронною базою громадян, які шукають роботу; надають допомогу фірмам і компаніям у складанні текстів оголошень про вакансії, розміщують цю інформацію у ЗМІ; попередньо спілкуються з претендентами, аналізують їхні професійні якості, презентують кандидатів роботодавцям; організовують різні форми зустрічей двох зацікавлених у зайнятості сторін, заходи з презентації діяльності підприємств, що мають потребу в кадрах.
Підбір персоналу рекрутерами здійснюється індивідуально, з урахуванням потреб, побажань та вимог кожного роботодавця. Для прискорення та успішного пошуку претендентів застосовуються також відеорезюме, відеовакансії та скайп-співбесіди.
Підприємства зацікавлені саме в рекрутинговій формі співпраці зі службою зайнятості. Така взаємодія дозволяє кадровій службі не витрачати час на пошук та підбір кандидатів з великої кількості бажаючих осіб, оскільки попередня співбесіда проводиться рекрутерами служби зайнятості; зекономити кошти, адже послуги надаються на безкоштовній основі; скористатися додатковими ресурсами служби зайнятості для максимального інформування широкої громадськості; представникам малого бізнесу, при умові співпраці зі службою зайнятості, не обов’язково приймати в штат менеджера з підбору персоналу.
Ще одним комунікативним етапом між фахівцями служби зайнятості та роботодавцями є запровадження опитування (анкетування) на предмет задоволеності їх послугами служби зайнятості, що дозволяє отримати зворотний зв’язок.
Рекрутинг — це послуга служби зайнятості, яка є доступною для всіх людей, що шукають роботу, у тому числі й для тих, які не зареєстровані в службі зайнятості (незалежно від віку, статусу, зайнятості (пенсіонери, студенти, особи, які працюють та прагнуть змінити місце роботи та ін.). Вони охоче погоджуються на співбесіди з роботодавцями та успішно працевлаштовуються.

робота

Від admin