Повітря Тернополі, як і спостерігається вже впродовж останніх років, і далі залишається найчистішим в Україні. Про це свідчить інфографіка, яку оприлюднив на своїй сторінці радник Міністра охорони здоров’я України Матвій Хренов, – пише «TeNews».

povitria-ternopil-2019

Згідно з цими даними, Тернопіль посів перше місце із 39-ти міст України, які брали участь у дослідженні. Індекс забруднення атмосферного повітря в Тернополі становить 2,5. Стан повітря оцінювали за даними 129 спостережних постів.

У п’ятірку лідерів серед міст з найчистішим повітрям також входять Горішні Плавні, Ізмаїл, Чернівці та Світловодськ.

Серед міст з найбільш забрудненим повітрям вже кілька років поспіль лідирує Маріуполь. Однак високий рівень забрудненості не завжди прямо пов’язаний з великою кількістю шкідливих підприємств. Для прикладу, високий рівень забруднення спостерігається в Одесі та Луцьку, де таких виробництв не має.

povitria-infografika-2019

У свою чергу, експерти прямо пов’язують чисте повітря з кількістю зелених насаджень в українських містах. І не в останню чергу своєю лідерською позицією у рейтингу міст України з найчистішим повітрям, Тернопіль завдячує власним «зеленим легеням».

Також відзначають політику мерії Тернополя щодо збереження існуючих та створення нових зелених насаджень. Така політика гарантує, що найчистішим повітрям в Україні будуть насолоджуватися також і наші діти та правнуки.

Нагадаємо, минулого місяця в Українському Домі «Перемога» відбулася презентація проектів, поданих на відкритий архітектурний конкурс на кращий ескізний проект нового міського парку у Тернополі, площею 10,5 га, який буде розміщений на території мікрорайону №14 та обмежений вулицями Генерала М. Тарнавського, вул. Володимира Великого, вул. М. Липницького та вул. Київською.

Загалом в рамках акції «Тернопіль – найзеленіше місто» цього року на міській території було висаджено понад 4000 зелених насаджень. За планами мерії Тернополя, загальна площа зелених насаджень становитиме 40 % від усієї території міста. Таке завдання поставив міський голова Сергій Надал і це прописано у Концепції комплексного озеленення м. Тернополя

За матеріалами ТМР

Від admin