Марія Мудра сама виховує сина, який прикутий до інвалідного візка. У хлопчика м’язова дистрофія Дюшена. Хвороба генетична, тому коли дитині було лише сім, лікарі попереджали, що далі вона лише прогресуватиме. Щодня Марії доводиться прикладати безліч зусиль, щоб доглянути за 16-річним Ігором і самій зібратись на роботу у дитячий садочок.

Жінка каже, найбільшим випробуванням для неї і сина стає звичайна прогулянка або ж поїздка у Тернопіль.

— Фізично важко і коляска важка і він важкий, часом фізично важко. В нас починається ранок – допомогти йому стати, допомогти принести воду, помитися. Ця коляска важить 40 кілограмів і дитина 70″, – жителька с.Козівка Марія Мудра.

Щоб хлопчик став самостійнішим Марія хоче придбати для нього електричну інвалідну коляску. Таким чином Ігор зможе самостійно пересуватись використовуючи пульт. Жінка каже, зазвичай, отримати таку коляску безкоштовно допомагає держава, однак діагноз її сина не підпадає під цю програму.

— Звернулась за державною програмою за коляскою, але нам сказали, що наш діагноз не підходить для такого, а купити її самотужки, не вистачить коштів.От просто хочу, щоб він сам міг виїхати на вулицю без моєї допомоги”, – додає пані Марія.

Купити таку коляску самостійно пані Марія не має змоги, оскільки коштує вона більше 70 тисяч гривень. Сума для жінки не підйомна, тому вона надіється на підтримку небайдужих людей. Сам же хлопчик теж готовий до нової коляски. І впевнений – для нього це буде цікавий досвід.

maxresdefault (1)

Від admin