На подвір’ї Володимира Грабара з села Посухів на Бережанщині кипить робота. Допомогти ветеранові АТО прийшли учасники пластового табору “Легіон-22”. Поки одні возять тачкою каміння, інші виливають бетон.

Хлопці кажуть, допомогти тим, хто захищав Україну на Сході, обов’язок кожного свідомого громадянина.

– Чим ми тут займаємося, ми допомагаємо пану Володимиру ветерану АТО і все ж, ми як патріоти повинні помагати таким героям, – каже 91-ий курінь ім. Івана Цяпки (“Скоропада”), —  учасник табору Маркіян Довганич.

За допомогу український захисник дякує пластунам розповідями з передової. Каже, війна застала його у 2014 році. Чоловік потрапив у третю хвилю мобілізації. Служив у 34-му батальйоні територіальної оборони «Батьківщина». Починав водієм БТР, потім був стрільцем, закінчив командиром мотопіхотного відділення. До війни працював викладачем.

– Після демобілізації я вернувся на свою стару роботу викладачем. Загалом відпрацював майже 12 років. На даний час я – військовослужбовець, – розповідає ветеран АТО Володимир Грабар.

Володимир каже, спробувати на собі, що таке військова служба має кожен, адже це загартовує дух і допомагає розібратись у собі.

e753d54c7c0156d0840a8b0421d92b44bc71e5c6

Джерело: Доба

Від admin