Колекція ірисових нагород відомого тернопільського селекціонера, власника Салону квітів «Ігор» Ігоря Хороша дням поповнилась новим експонатом. Із Італії надійшов диплом, який підтверджує, що один із  ірисів тернополянина визнано кращим у світі серед синіх сортів.

igor-synevyr-2019-2

Мова йде про «СИНЕВИР» – унікальний за глибиною та багатством відтінку синього кольору сорт селекції 2018 року. На 61-му Міжнародному Конкурсі Ірисів, який нещодавно проходив в італійському місті Флоренції, «СИНЕВИР» здобув приз Рора та Лучано Баусі як найкращий синій сорт.

igor-synevyr-2019-1

igor-synevyr-2019-3

«Щиро дякую організаторам та членам журі 61-го Міжнародного Конкурсу Ірисів за визнання мого сорту «СИНЕВИР» кращим синім ірисом», – написав Ігор Хорош на своїй сторінці у соцмережах.

igor-synevyr-2019-4

Як відомо, у колекції Ігоря Хороша є понад 150 його авторських сортів. Ряд із них уже здобули світове визнання. Так, скажімо, «ДЕЛЬФІН І РУСАЛКА» впродовж п’яти років входив до п’ятірки кращих згідно даних Української спілки ірисів, у 2015-му цей сорт увійшов до десятки кращих на Міжнародному конкурсі у Флоренції, потім отримав відзнаку Української спілки ірисів, а в 2016-му – його нагороджено Медаллю Ніни Мірошніченко, що серед ірисівників України вважається найвищою оцінкою для сорту.

Олена Лайко, «Тернопільська Липа»

Фото зі сторінки Ігоря Хороша у соцмережах

Від admin