Міністерство охорони здоров’я запроваджує новий формат спілкування лікаря та пацієнта онлайн. Перший “стрім” проводили на сторінці МОЗ у Facebook  1 серпня.

Темою ефіру була  – вакцинація. Які щеплення слід зробити дітям до 1 вересня? Від чого треба вакцинуватися дорослим? Хто може отримати щеплення безоплатно та як це зробити?

Запитати про все, що стосується вакцинації, усі охочі користувачі соцмережі Facebook могли у лікаря-імунолога Федора Лапія в коментарях під прямою трансляцією, пише 20 хвилин.

МОЗ обіцяють періодично робити такі онлайн-консультації з різними лікарями. Ви ж самі можете пропонувати цікаві для вас теми, а вони знайдуть спеціалістів, які знають відповіді на все.

Формат “Запитай у лікаря” – це додаткова можливість дізнатися у вузьких спеціалістів відповідь на те чи інше питання, що не може замінити візит і повноцінну індивідуальну консультацію з лікарем

— І не забувайте – усі питання щодо здоров’я ви можете задати своєму сімейному лікарю, терапевту чи педіатру, котрий є вашим менеджером здоров’я. Саме на рівні сімейних лікарів у світі вирішуються до 80% питань щодо здоров’я. Спілкування з вашим лікарем – це не лише про лікування, а й про запобігання хворобам і перехід на здоровий спосіб життя,—  нагадують в МОЗ.

лікар

Від admin