d38f3470854796e48a140d1236232e39Сфери, якими раніше не займався уряд, демонструють позитивні показники. Так нинішнє зміцнення гривні відбувається через масовий притік валюти, якою Україну, буквально, завалили наші заробітчани.

Таку думку в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Коментарі» на телеканалі zik  висловив економіст Олександр Охріменко.

Він наголосив: наразі немає ризиків, із якими можемо зіштовхнутись, коли відкриємо ринок землі. Взагалі ж цей ринок вже давно існує – є мораторій на продаж сільськогосподарських паїв.

«Йдеться саме про паї – город можете продати, або землю під забудову. Єдине, що потрібно зробити – припинити продовжувати мораторій», – вважає Охріменко.

Він наголосив: відповідні закони уже ухвалили – кадастр вже давно існує.

«Згідно українського законодавства, іноземцям та юридичним компаніям заборонено купувати землю на території України. Що ви ще хочете? Цей закон існує вже понад 10 років», – наголосив експерт.

Окрім того, він переконаний: у галузях, якими займався уряд – повний провал. Натомість ті, на які влада не звертала уваги – процвітають. Зокрема, можемо спостерігати, як зараз зміцнішала гривня. Це відбувається через масовий притік валюти, якою державу «просто завалили» наші заробітчани.

«Тільки за липень Національний банк скупив на Міжбанку майже мільярд доларів – валюти дівати немає куди. За останні 6 місяців на територію України легальними каналами надійшло понад 10 мільярдів доларів. Думаю, за результатами цього року, буде 25 мільярдів», – прогнозує Охріменко.

Він наголосив: раніше уряд не займався темою заробітчан, тому тут бачимо такі економічно успішні результати.

«Натомість прямих зарубіжних інвестицій в Україну, як не було, так і немає», – розповів Охріменко.

Хоча й, за його словами, на стабільність курсу впливає і сезонний фактор. Як правило, восени попит на валюту зростає і спостерігатиметься девальвація. Однак, це не означає, що потрібно масово скуповувати долари.

«Розумієте, якщо у вас їх мільйон, це цікаво, однак не якщо тисяча. Ви купите їх, умовно кажучи, за 25, під Новий рік буде десь 27 з копійками. На сьогодні 1-2 гривні вже суттєво не впливають. Сама гривня знецінилась. От заробите ви 2 тисячі гривень і що? Це ж дуже мало», – підкреслив Олександр Охріменко.

d38f3470854796e48a140d1236232e39

Від admin