Тернополян попереджають, про нові платіжки про сплату податку на нерухомість На оплату податку дадуть 60 днів, хто не встигне сплатити – отримає ще й немалий штраф.

Згідно з новим законом, сплата за нерухомість обмежується максимальною ставкою – 1,5% мінімальної зарплати за кожен “зайвий” квадратний метр. Однак у населення в різних пунктах суми можуть відрізнятися. Так, наприклад в селах місцева влада може стягувати 1% від мінімалки, пишуть Тернополяни.

Важливо також відзначити, що розмір мінімальної заробітної плати враховується за станом на 1 січня минулого року. Тоді мінімалка склала 3723 грн. Тобто за квадрат доведеться платити 37,2 грн. Наприклад, за квартиру площею в 100 квадратів доведеться заплатити податок у розмірі 1 488 грн.

Податок сплачують українці, які володіють будинками і квартирами площею від 60 і 120 квадратів. Втім остаточне рішення про норму приймають, знову ж таки, місцева влада.

Тим же, хто володіє елітною нерухомістю, заплатити доведеться в рази більше. Так, за квартиру на 300 квадратів і будинок на 600 крім самого податку доведеться ще внести 25 тис. грн. разової виплати. Більш того, вираховують не тільки з “зайвих” квадратів, а по всій площі.

тари

Від admin