Замки Львівщини – це три найбільших, найцікавіших та найдивовижніших: Олеський, Підгорецький і Золочівський. У цих стінах знімали відомі фільми. До них їдуть поринути в історію рідного краю чи зробити особливу фото сесію із будь-якої нагоди. Відвідувачі Тернопільського міського територіального центру соціального обслуговування населення (надання соціальних послуг) втілити одразу усі ці задуми, поїхавши на цю екскурсію комфортабельним автобусом з професійним екскурсоводом Наталією Дрозд.

   Розпочалася наша екскурсія з площі героїв Небесної Сотні, розповіддю п. Наталії про історію нашого рідного (файного) м. Тернопіль, яка плавно перейшла на с. Озерна, м. Зборів і так ми доїхали до Золочівського замку почувши цікаві історичні події які відбувалися в кожному з населених пунктів.
   Під час подорожі ми побачили найстаріший замок Галичини, наймістичніший замок України та найміцніший замок Західної України. Ми почули про нещасливе кохання Марціани. Дізналися, яку роль у житті польського короля Яна ІІІ Собєського відіграла блискавка, що вдарила об мармуровий стіл. Почули правду про гостювання Петра I, якого нині «звинувачують» у копіюванні деталей декору українського замку у Петропавлівській фортеці.
   І звісно ж ми побачили унікальні мистецькі шедеври, споглядали розкішну архітектуру, та оцінювали історичні інтер’єри. Це була особлива подорож у минуле, яку неможливо забути.
   А ще, учасники цікавого туру по Львівщині змогли насолодитися прогулянкою по «італійському» парку та помилуватися чарівними краєвидами з високих вершин замку, зробили безліч чудових кадрів та насолодилися надзвичайною красою декоративного оздоблення величних залів.
   Повертаючись додому з томленими, але щасливими і натхненими відвідувачі терцентру говорили що це найкращий відпочинок під час якого відволіклися від повсякденності та насолодилися романтичною атмосферою минулих епох!
1564749138_67685268_2082065598565917_5998897847297114112_o

Від admin