У Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості відбувся семінар на тему: «Дієві форми співпраці центру зайнятості та роботодавців з метою укомплектування підприємства персоналом, у тому числі осіб з інвалідністю».

У заході взяли участь представники кадрової служби виробничих підрозділів ПАТ «Українська залізниця».

Під час семінару завідувач сектору рекрутингу Тернопільського МРЦЗ Ольга Тихович ознайомила присутніх з основними положеннями Закону України «Про зайнятість населення» та комплексом послуг, які надає служба зайнятості роботодавцям, а саме: вивчення потреб роботодавця та надання допомоги щодо укомплектування підприємств персоналом; допомога в оперативному підборі необхідних кадрів шляхом представлення вакансій для потенційних працівників на ярмарках вакансій в центрах зайнятості; організація проведення Skype-співбесіди із шукачами роботи; організація навчання, перенавчання на замовлення роботодавців в навчальних закладах і безпосередньо на виробництві.

Учасникам заходу запропонували користуватися сучасними сервісами державної служби зайнятості – послугою «електронний кабінет роботодавця» на сайті служби зайнятості та проконсультували щодо нюансів цієї двосторонньої взаємодії. Ознайомили з можливістю вирішення будь-яких робочих питань за допомогою зручних електронних сервісів, зокрема, користування «електронним кабінетом роботодавця», що суттєво економить дорогоцінний час фахівців кадрових служб.

Ольга Тихович розповіла про запровадження рекрутингу в МРЦЗ, основні завдання та очікуваний результат від його впровадження, а також інформувала про проведення відео-співбесід роботодавцем, використання відеорезюме при підборі персоналу, роботу з сайтом Work.ua.

Представники кадрової служби виробничих підрозділів ПАТ «Українська залізниця» отримали обґрунтовані відповіді на свої запитання та домовились про подальшу співпрацю.

2019-08-01-2

Від admin