У Тернополі продовжують боротись з кором. І хоч у літній період кількість хворих значно знизилась, проте медики кажуть, що з початком нового навчального року у місті слід очікувати новий спалах захворювання. Зокрема йдеться про те, що цього разу хворих на кір може бути більше, ніж це спостерігалось весною цього року. Тому закладам вищої освіти у Тернополі рекомендують перевіряти студентів, чи є у них довідка про щеплення на кір, пише Доба.

Заступник начальника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення ТМР з лікувальної роботи Ольга Ярмоленко наголошує, це стосується і тих студентів, які планують з вересня поселятись у гуртожитки.

Як повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України, від початку року на кір в Україні захворіло більше 56 тисяч осіб, 18 із них померли від ускладнень. Цей показник вже значно вищий, ніж за весь 2018 рік. Невтішні прогнози і на Тернопільщині.

– Ми маємо показники по захворюваності кором 609,1 випадків на 100 тисяч населення. Цей показник за останні роки є найвищий.. чим у минулому році, – каже завідувач Тернопільського міського відділу ДУ “Тернопільський обласний лабораторний центр” Анатолій Поліщук.

Анатолій Поліщук каже, загалом у цьому році в Тернополі захворіло 1107 осіб. Із них 151 особа – це студенти вузів, а це більше 11%.

Специфічного лікування від кору немає. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору – вакцинація. Зараз безоплатно щепитися від кору зможуть дорослі будь-якого віку. Медики наголошують, дорослій людині достатньо зробити одне щеплення проти кору для формування імунітету.

vakcina2.w695

Від admin