У Тернополі триває реконструкція стратегічного для України Гаївського мосту. Триває поки що лише за рахунок бюджету Тернополя. Зокрема, хід ремонтних робіт знову проінспектував міський голова Тернополя Сергій Надал, – пише «TeNews».

nadal-mist-2019-1

Мер міста нагадав, що лише 27 відсотків транспорту, який проїжджає щодня цим мостом, належить тернополянам. Решта – це міжнародний і рух загальноукраїнського значення.

«Гаївський міст є стратегічним не лише для нашого міста, а для країни в цілому. Бо він є частиною траси міжнародного значення. На його ремонт необхідно понад 205 мільйонів гривень. Зі своєї сторони міська рада виготовила проектно-кошторисну документацію, замовила усі експертизи та виділила цьогоріч частину коштів на проведення першочергових робіт. Але фінансувати реконструкцію мають і з державного бюджету. Але наразі із Києва грошей не надходило, всі роботи проводять коштом із міської казни», – розповів Сергій Надал.

Гаївський міст перебуває у аварійному стані. Відповідно до результатів обстеження, що проводилося там впродовж 2016-2019 років, експерти виявили суттєве руйнування бетону у нижній частині балок та корозію робочої арматури, і, за відповідною класифікацією, визначено стан шляхопроводу «Стан 5- непрацездатний».

Через міст курсують виключно легкові автомобілі, однак рух буде доступний лише однією смугою – від об’їзної дороги в напрямку вулиці Протасевича, а частина мосту у протилежному напрямку руху транспорту (від вулиці Протасевича до об’їзної дороги) у терміновому порядку буде перекрита та демонтована, оскільки бетонні частини мосту падають на колію і перешкоджають руху поїздів.

Нагадаємо, що у Тернополі вже відремонтували «Горбатий» міст. Ремонт цього об’єкту розпочали 18-го квітня і уже завершили. Загалом на мості замінили два аварійні деформаційні шви і уклали асфальт.

Віра Сотник

Від admin