Агріопа тигрова – павук, що характерний для півдня України, тепер загрожує й кременчанам. Його укуси не смертельні, але дуже болючі та можуть бути небезпечними для дітей. Від зустрічі з ним застерігає кременчани, який нещодавно помітив такого гостя на своєму городі, пише Терен.

– Сьогодні в своєму городі виявив одного з трьох отруйних павуків України. Знайомтeсь, агріопа тигрова або брюнніха, щe його називають павук-оса за характeрнe забарвлeння. Взагалі, цeй павук ранішe мeшкав тільки на півдні, алe тeпeр його можна зустріти і у наших краях. Його отрута нe смeртeльна для людини, алe дужe болюча. На місці укусу утворюється нарив. Алe люди, схильні до алeргі, і діти можуть більшe постраждати. Будьтe обeрeжні, – закликає Valentin Hohryakov.

Довідка. Агріопа тигрова –  досить великий павук. Його тіло завдовжки до двох сантиметрів (самки), а з ногами – до чотирьох. Не помітити його важко.

Аргіопа вважається отруйним павуком, його згадують як одного із трьох отруйних павуків України поряд з тарантулом та каракуртом, але його отрута для людини не смертельна. Як стверджують очевидці та постраждалі, укус може бути дуже болючим (як укус оси) і при цьому біль триває досить довго (до трьох днів). На місці укусу може утворюватись нарив через дію отрути.

Цей павук не агресивний, але зайвий раз його тривожити не варто, а особливо, коли він знаходиться на полюванні на павутинні. Будьте уважні й обов’язково попередьте малих дітей, які можуть ним зацікавитись.

pavuk1

Від admin

Один коментар до “Кременечанам загрожує отруйний павук (ФОТО)”

Коментарі закриті.