Те, що в Україні з’явилось багато людей, які після п’яти років війни на Донбасі не вважають Росію ворогом, треба пов’язувати з роботою телеканалів, які відпрацьовують кремлівські тези.

Щоб ця тенденція зникла, такі ЗМІ треба законодавчо позбавити можливості вести антиукраїнську пропаганду – розповів шоумен Сергій Притула в програмі “Рандеву з Яніною Соколовою”.

“Кожен четвертий українець, який не вважає Росію країною-агресором, він же не взявся просто так. Він такий, тому що абсолютно відомі і зрозумілі канали, які збираються робити телемости з пропагандистськими російськими каналами. NewsOne, є 112, який хоче показувати фільм Олівера Стоуна з головним героєм Медведчуком і Путіним, є “НАШ” Мураєва, який відкрито заявляє, що “у нас громадянський конфлікт”, що “на нас ніхто не напав”, що “війну на Донбасі розв’язали Турчинов і Яценюк”. Турчинов з Яценюком з триколорами ходили і захоплювали райдержадміністрації та відділення міліції”, – пояснив він невтішні зміни в українському суспільстві.

Притула підкреслив, що такі медіресурси можуть займатися бізнесом, заробляти на виробництві контенту і рекламі, проте їх необхідно поставити на місце в плані інформаційної війни проти власної країни.

“Вони по своїх каналах пропихують ось цю дезу, російську пропаганду в мізки людям, які сидять перед цими телеком, відкривши роти, і крім них іншого джерела інформації ніякої немає”, – обурився шоумен.

притула

Джерело: gazeta.ua

Від admin