На святкування 1031-ї річниці хрещення України-Руси делегація від материнської Церкви Константинополя привезе мощі святого апостола Андрія Першозваного та частинку Древа Хреста Господнього.

Ці безцінні реліквії прибудуть в Україну 27 липня 2019 року о 16:00 в Михайлівський Золотоверхий монастир, а вже наступного дня перебуватимуть у Святій Софії під час урочистої Божественної літургії, після якої ми візьмемо їх із собою в #УкраїнськийХреснийХід“, – повідомив Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

У понеділок мощі знову будуть на території Михайлівського Золотоверхого монастиря. В його кафедральному соборі до 18:00 всі охочі зможуть вклонитися та помолитися біля святині.

Блаженнійший Епіфаній подякував Вселенському Патріарху Варфоломію за такий цінний дар на святкування.

Для Православної Церкви України та всіх українців надзвичайно важливо вшанувати пам’ять святого Андрія Першозваного, подвиг якого має надзвичайне значення для поширення християнства на території нашої держави, адже саме слова святого Апостола стали першою проповіддю Євангелія, сказаною на землях сучасної України”, – зазначив Предстоятель православної Церкви України.

905ecf2c1de0256a073c6a6bddbb9c4969560a95

Джерело: Доба

Від admin