В Українському Домі «Перемога» відбувся конкурсний відбір та презентація проектів, поданих на відкритий архітектурний конкурс на кращий ескізний проект нового міського парку у Тернополі, площею 10,5 га. Розміщуватиметься він на території мікрорайону №14 та буде обмежений вулицями Генерала М. Тарнавського, Володимира Великого, М. Липницького та Київською. Про це повідомляє прес-служба міської ради Тернополя, – пише «TeNews».

park-tarnavskogo-2019

Побував на презентації і оглянув подані проекти і міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Впродовж двох місяців усі бажаючі мали можливість подавати свої пропозиції, і загалом за цей період представлено чотири ескізних проекти нового міського парку. Сьогодні ці пропозиції були попередньо розглянуті на засідання конкурсної комісії за участі екологів, дизайнерів, архітекторів та проектантів, а також членами журі було визначено ту концепцію, яка, на їхню думку, є найбільш цікавою, – зазначає Сергій Надал – Проте, окрім висновку комісії, ми також хочемо почути думку громадськості, тому запрошуємо усіх охочих тернополян впродовж вихідних завітати в Український Дім та оглянути запропоновані проекти».

Тернополяни впродовж наступних днів можуть побачити екскізні пропозиції в Українському домі «Перемога». Висловити свої пропозиції та відгуки щодо поданих проектів тернополяни можуть через електронну скриньку, надіславши листа на presamr@gmail.com.

До слова, за результатами конкурсу журі відбирає три кращі ескізні пропозиції, для яких встановлюється призовий фонд. Переможець конкурсу отримує переважне право на подальшу реалізацію проекту.

Нагадаємо, у мерії Тернополя затвердили проектну документацію «Схема озеленення міста». Згідно даного проекту, в Тернополі планують створити 11 нових територій зелених насаджень. Загальна площа ДОДАТКОВОГО озеленення міста становитиме майже 59 гектарів.

 

 

Від admin