Верховна Рада прийняла закон, який посилює відповідальність за зґвалтування та розбещення неповнолітніх осіб. Передбачено позбавлення волі та хімічна кастрація, пише Доба.

Зокрема, йдеться про зміни у 152 статті Кримінального кодексу — посилено покарання у виді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років. На додачу, застосовується примусова хімічна кастрація. Про це повідомили на засідання Верховної Ради.

Тож, Кримінальний кодекс новою статтею 59-1 запровадив новий вид покарання – “покарання у виді примусової хімічної кастрації, що полягає у примусовому введенні засудженому антиандрогенних препаратів, які складаються з хімічних речовин, що мають на меті зменшити лібідо та сексуальну активність”.

Документом також створюється публічний реєстр осіб, які були засуджені до позбавлення волі відповідно до статей 152, 153, 155, 156 Кримінального кодексу України за зґвалтування малолітньої чи малолітнього, неповнолітньої чи неповнолітнього, насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинене щодо неповнолітньої чи неповнолітнього, статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості, розбещення неповнолітніх.

1168939

Від admin