На Тернопільщині не можна буде придбати відомий спазмолітик. Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками заборонила реалізовувати препарат “Диспорт”, – пише сайт Тернополяни.

Щоправда, йдеться лише про одну серію спазмолітиків. Мова йде про лікарський засіб “Диспорт”, 500 ОД, серії N25389, виробництва “Іпсен Біофарм Лімітед”, Великобританія, з маркуванням турецькою мовою.

Рішення відомство прийняло у середу, 3 липня. У розпорядженні йдеться про те, що серію препарату заборонили через те, що ліки виробили для ринку Туреччини і вони офіційно не ввозилися на територію України.

Довідка: “Диспорт” призначають для симптоматичного лікування фокальної спастичності: верхніх кінцівок у дорослих; нижніх кінцівок у дорослих з ураженням гомілковостопного суглоба після перенесеного інсульту або травматичного ушкодження головного мозку; динамічної еквінусної деформації стопи у дітей віком від 2 років з церебральним паралічем, терапію проводять в спеціалізованих лікувальних закладах.

4c1d305f820c416cdf7ef5462af866f3 (2)

Від admin