Не встигло скластися враження після кількох офіційних заяв міської влади, що в Тернополі нарешті припиниться засилля МАФів, як ці ілюзії були знову брутально розвіяні. На вулиці Острозького, що чомусь надзвичайно припала до душі власникам цих всюдисущих кіосків (напевно, саме в цій частині міста вони бачать якесь ексклюзивне «мафівське» «Ельдорадо»), знову сталося чергове МАФове «новоутвердження» (чи то «новоутворення»). А якщо бути ще більш точним, переміщення із самовлашуванням. Отже, цього разу МАФ із бургерами встановили вже біля самого пішохідного переходу до філармонії.

maf-ostrozkogo-07-2019-2

Все б нічого, але тепер бідолашним пішоходам, особливо тим, які рухаються від ДЮСШ до філармонії, не видно ні світла світлофору – кіоск затуляє обзір, ні автомобілів, які стоять на червоному світлі зліва, ні, найгірше, ті транспортні засоби, як рухаються згори, з вулиці Січових Стрільців, роблячи поворот направо, на Острозького, ні власне самого перехрестя. Чисто теоретично, звичайно, видно, але щоб все це роздивитися, треба підійти безпосередньо впритул до переходу. А сам підхід до переходу, в принципі, досі нормальний, широкий тротуар, взагалі перетворився на вузький коридорчик, де в час пік однозначно буде просто не пропхатися. Що вже говорити про постійну наявність у цьому людному місці мам з візочками, людей з велосипедами (собаками, великими сумками), великих груп дітей, які переходять дорогу до філармонії, лялькового театру, спортивної школи тощо. Їм буде всім тут тепер дуже незручно, – йти, стояти, чекати. Складається враження, що коли на тротуарах місце в центрі закінчиться, МАФи почнуть ставити просто на дорозі, з огляду на те, що машини легко зможуть їх об’їхати.

maf-ostrozkogo-07-2019-3

Цікаво, а що говорять правила дорожнього руху про обмеження доступу пішоходів до перехрестя і до створення перешкод для вільного обзору проїжджої частини для учасників дорожнього руху на перехрестях.

А взагалі, сумно спостерігати, як тернопільські вулиці захаращуються будами, які закривають ті нечисленні архітектурні принади, що у нашому місті ще залишилися. А філармонія, між іншим, ще та знаменна принада, і взагалі, архітектурна та історична пам’ятка.

Звичайно, той МАФ, що «виник» біля переходу на вулиці Острозького, не «новоспечений». Цей величенький кіоск вже стояв трохи далі вулицею, ближче до перехрестя з Шептицького. А тепер чомусь «переїхав» на кілька метрів далі. Але місце для цього свого переїзду, на жаль, вибрав не найкраще. Можливо, у його власників є якісь документи та аргументи, що б пояснили ситуацію (як це буває у таких випадках, традиційно, звичайно, всі папери в порядку). Але логічне, «людське» пояснення того факту, що МАФ» практично зайняв пішохідний перехід, суттєво ускладнивши рух людей і створюючи прецеденти для дорожньо-транспортних пригод, знайти важко. Не вірите? Прийдіть самі на Острозького і перевірте!

maf-ostrozkogo-07-2019-1

Від admin