91fcc016f511ce6675e15dcb3f3b3187Під час літньої пори і в нинішній час, коли йдуть рясні дощі з грозами, грибники посилено збирають дари природи – гриби різних видів. Пропонуємо незвичний, але досить простий  рецепт приготування тушкованих грибів.

В нашому краї козариками називають підберезовики, а голубінками – сироїжки.

Інгредієнти страви: приблизно 1 кг вище вказаних очищених грибів, цибуля ріпчаста 1-2 головки, 2 столові ложки свинячого смальцю зі шкварками, по 1 чайній ложці томатної пасти та гострої аджики, сіль, чорний перець пекучий та духмяний, лавровий лист – до смаку.

Приготування страви. Очищені гриби відварюють протягом 30хв, перед тим зливши першу воду після закипання. Промивають струменем холодної води на друшляку і розміщують на нагріту пательню із шкварками та смальцем. Коли гриби підсмажуються, то в той час січуться тонкими кружальцями головки цибулі та перемішуються з грибами на пательні. Суміш підсмажують до видимої сухості грибів та до золотистого кольору цибулі, а потім заливають водою до повного покриття грибів. Коли все закипіло, то додають сіль, бубки чорного перцю і лавровий лист до смаку. Вже після перемішування слід покласти по 1 чайній ложці томатної пасти та аджики і знову перемішати. Тушкувати гриби до 15-20хв. Ось і страва готова. Смачного!

Джерело: TeNews 

Від admin