Артемчику було 3 роки та 8 місяців, хлопчик ніколи серйозно не хворів, того дня теж все було добре. В п’ятницю як завжди пішов у садочок, щоправда ввечері у нього піднялась температура. Мама розповідає, збити її вдалось. Проте, на вихідних ситуація повторилась, відтак батьки викликали швидку.

— Приїхала швидка в суботу і сказали, що це звичайний грип, вірус і йому потрібно пити чай з липи. Я послухалась лікарів, — розповідає мама Артемчика Надія Качура.

Але, на жаль, чай з липи не допомагав. З кожним днем дитині ставало все гірше. До загальних симптомів додалась блювота. І вже вчетверте медики виїхали на виклик. Цього разу пані Надія наполягала на тому, аби поїхати у лікарню, оскільки бачила Артемчику погано.

У приймальному відділені лікар поставила новий діагноз – отруєння. Дитину направили в інфекційне відділення. Там без будь-яких аналізів та обстеження хлопчика лікували сильними антибіотиками, проте покращення це не дало. Ввечері після чергової ін’єкції у Артема пропав зір та з’явились судоми.

Після огляду, медики перевели його в реанімаційне відділення. Там молоду маму приголомшили підозрою на новий діагноз.

— Аж там мені сказали, що підозра на менінгіт. Цей укол заборонено робити при менінгіті. Якби не цей укол, то можливо було би більше часу, щоб цьому запобігти, — розповідає Надія Качура.

5 червня 2018 року Артемчик помер. Батьки та рідні по сьогоднішній день не можуть змиритись із втратою. Зараз у цій справі триває досудове розслідування.

Т1 Новини

лікар

Від admin