В аварії на Збаражчині загинули четверо працівників «Укренерго».

30 травня, близько 16-ої год., неподалік села Заруддя Збаразького району сталася смертельна аварія, яка забрали чотири життя. На трасі не розминулися автомобілі MAN та Mitsubishi L200. За інформацією правоохоронців, легковик виїхав на смугу зустрічного руху та врізався в автопоїзд у складі сідлового тягача MAN TGA 18413. У результаті удару троє чоловіків загинули відразу, четвертий помер у лікарні… Водій легківки нині в лікарні у важкому стані. У Mitsubishi їхала бригада працівників Тернопільської дільниці відділу повітряних ліній ДП «НЕК «Укренерго», пише НОВА….

За кермом був 61-річний тернополянин Олександр Галустян. Йому оголосили підозру відповідно до ч. 3 ст. 286 ККУ. Біля палати чоловіка цілодобово чергує конвой. У водія закрита черепно-мозкова травма, перелом щелепи, кісток передпліччя та ребер, струс головного мозку, забійна рана коліна. Водій вантажівки не постраждав. В обох кермувальників взяли кров для перевірки на вміст алкоголю. Причину небезпечного маневру, який забрав життя чотирьох чоловіків, встановить слідство. Одна з версій правоохоронців — водій іномарки міг задрімати за кермом.

На місці аварії загинули 61-річний тернополянин Богдан Брилінський, 42-річний Ігор Стукало з Великої Березовиці та 46-річний Володимир Дудар із Мишковичів. Лікарі боролися за життя 42-річного Віталія Мацюка з Великої Березовиці, проте врятувати його не змогли.

«Це була робоча поїздка наших електромонтерів. Вони обслуговували високовольтні лінії на Тернопільщині та Буковині, тому завжди були у відрядженнях. Чоловіки були як одна сім’я, завжди підтримували один одного, — розповів колега загиблих. — З моргу тіла доправили до каплички на вул. Тарнавського в Тернополі, там відправили панахиду. Рідні та друзі попрощалися із загиблими. 1 червня відбулося чотири похорони. Стукало і Мацюк — куми, їхні могили поруч на цвинтарі у Великій Березовиці… В Ігоря залишилася донечка, в Віталія — син, у Богдана — два сини, в одного з яких було заплановане весілля на серпень… З відрядження чоловіки поверталися на службовому авто. Наразі невідомо, що саме стало причиною аварії.

Кажуть, що водій не гальмував, можливо, йому стало зле чи заснув… Висловлюємо співчуття рідним загиблих».

Голова наглядової ради ДП «НЕК «Укренерго» Шевкі Аджунер висловила у Фейсбуці співчуття родинам загиблих в аварії на Тернопільщині: «Співчуваємо родинам жертв трагедії. Члени Наглядової Ради ДП «НЕК «Укренерго» разом з керівництвом та всіма працівниками компанії та їхніми сім’ями розділяємо скорботу і зробимо все, що в наших силах, аби надати моральну та матеріальну підтримку сім’ям загиблих…».

Поверталися з відрядження…

Від admin