Варто було тільки з’явитися на колонах обласного драматичного театру фразі «Олена не прийшла додому», написаній великими білими літерами на афіші, де анонсується прем’єра вистави з нагоди закриття сезону, як тернопільські шанувальники Мельпомени відразу почали активно обговорювати цю тему. «Яка Олена?», «Куди пропала?», «Чому не прийшла?», «Де поділася?». Ці запитання висіли в повітрі, озвучувались у розмовах та жартах, і через це практично кожна із тернопільських Олен чула останнім часом на свою адресу репліку: «Так ти можеш сказати, ж чому Олена не прийшла додому?».

olena-prem-2019-4

Конкретна відповідь на ці запитання не прозвучала і на пресовій конференції, яка, як би парадоксально це не звучало, відбулась саме в день іменин Олени. І глобальна змова Олен тут теж не допомогла, оскільки ні режисер-постановник вистави заслужений діяч мистецтв України В’ячеслав Жила, ні актори, задіяні у п’єсі, затягаючи для глядачів міцніше вузол інтриги, нічого журналістам не пояснили. Єдине, про що сказав режисер, так це про те, основна ідея, втілена у виставі, полягає у важливості для нас родини. “Сім’я, – найбільша цінність, яка у нас є, і її потрібно берегти”, – наголосив  В’ячеслав Жила.

olena-prem-2019-2

Вдалося з’ясувати також, що виявляється у виставі за  п’єсою, яку написав відомий український драматург і сценарист Олександр Володарський, Олен щонайменше дві. І за сюжетом вони між собою ніяк не пов’язані: про одну  розповідається у першій дії, про іншу – у другій. Крім того, ці героїні цілковито різні, – навіть за віком і соціальним статусом. А спільне у них, окрім імені, звичайно, тільки те, що і одна, і друга в ході вистави зникають. Але актори, скупо ділячись секретами, пообіцяли «хеппі-енд», значить, очевидно, в результаті і одна, і друга Олени знайдуться.

olena-prem-2019-3

Загалом,  у прем’єрі – комедії з двома зникненнями «Олена не прийшла додому» – обіцяють багато музики, яку підбирав сам В’ячеслав Жила, багато танців, які, до речі, знову ставив режисер з пластики Дмитро Татарінов, багато масових ефектних сцен. Сценографію та костюми розробляв Григорій Лоїк. Тим більше, що, оскільки п’єса сучасна, костюми у ній відповідають у ній духові та стилю наших днів. Ще одна «фішка», яку анонсували у прес-релізі, – це те, що у виставі звучатимуть авторські пісні Сергія Боброва.

olena-prem-2019-1

Взагалі, як переконаний директор обласного українського драматичного театру імені Тараса Шевченка  Борис Репка, п’єса обов’язково має сподобатись молоді, оскільки піднімає проблеми, їм близькі. А які саме проблеми, і чому ж все таки Олена не прийшла додому,  – це вже доведеться з’ясовувати самим глядачам, прийшовши на цю виставу.

Отже, прем’єра відбудеться цієї неділі, 9 червня, о 19 годині. А наступні прем’єрні покази заплановані на 13, 15, 16, 20 та 23 червня.

Олена Лайко, «Тернопільська Липа», фото автора

Від admin