«Відновлення залізничного сполучення за маршрутом: Підгайці – Бережани – Львів», – таку петицію зареєстрував житель Тернопільщини Руслан Кулик. У тексті петиції йдеться: 

«На Тернопільщині етнорегіон Опілля охоплює Бережанський, Бучацький, Зборівський, Козівський, Монастириський та Підгаєцький райони. У минулому ця природна, культурна та історична перлина, яка приваблювала численних іноземних туристів, була економічно розвиненим та густо засаленим регіоном. 

Опілля стало колискою для неперевершеної зіркової плеяди українських митців, письменників, науковців, релігійних, громадських, політичних та військових діячів. З цим краєм пов’язані місця бойової звитяги українських січових стрільців, воїнів Української Повстанської Армії та членів Організації Українських Націоналістів. Тут гартувалися український характер, лицарський дух та національна гідність. 

За роки радянської влади цей регіон із зрозумілих причин був занедбаний та кинутий напризволяще. Сформована до 1939 року на цих теренах економічна інфраструктура не була відновлена після буремних подій другої світової війни, а населення піддано гонінням, переслідуванню та репресіям. 

Українську Незалежність наш край зустрів з невиліковно хворою, депресивною економікою та недолугою радянською системою управління. Ми до цих пір пожинаємо плоди цього «комуністичного раю». 

Проголошений на Майдані Гідності та скріплений на Донбасі кров’ю наших побратимів ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВЕКТОР РОЗВИТКУ УКРАЇНИ вимагає від нас термінових дій, які б зробили цей вибір незворотнім. 

Започаткована в Україні реформа з децентралізації влади, утворення нових територіальних громад, розширення повноважень та відповідальності органів місцевого самоврядування за розвиток територій потребують негайних кроків щодо покращення їх інвестиційної привабливості, а відтак розвитку інфраструктури, перед усім транспортної мережі. 

У цьому контексті вважаю доцільним розпочати комплекс заходів з відновлення залізничного сполучення за маршрутом Підгайці – Бережани – Львів, що дасть поштовх до відновлення економіки краю та створить передумови поверненню наших заробітчан на рідні терени! 

Враховуючи вище наведене пропоную створити робочу групу з підготовки техніко-економічного обґрунтування та технічних умов на розробку інвестиційного проекту з відновлення залізничного сполучення за маршрутом Підгайці – Бережани – Львів у складі фахівців урядових відомств, представників територіальних громад Тернопільської та Львівської областей, громадськості краю»,  – пише Руслан Кулик.

Петицію автор зареєстрував 31 травня 2019 року. У перший день вона зібрала 7 голосів, а необхідно за 90 днів назбирати 2500 голосів.

Підписати петицію.

9354fbf801e951d10ea81ad44af4cc90

Джерело: TeNews 

Від admin