День захисту дітей – одна з найважливіших та наймасштабніших  подій, до якої Тернопільська обласна бібліотека для дітей щороку ретельно готується. Інколи нас запитують, чи доречно перетворювати цей день на свято?  І ми впевнено відповідаємо  – так! Адже День захисту дітей існує не лише для того, щоби рятувати малечу від якихось небезпек і прикрих випадків. Він також нагадує нам, дорослим, про те, що кожна дитина є особистістю, яка окрім певних обов’язків, має право на відпочинок, розваги,  на заняття творчістю і звичайно ж – читання розумних цікавих книг.

Дитяче свято під назвою «Дитинства чисте джерело» одночасно стартувало в Тернопільській обласній бібліотеці для дітей і на Театральному майдані. Просто неба було розгорнено яскраву книжкову виставку, що відображала найцікавіші і найпопулярніші видання українських та зарубіжних авторів.
Про  права та обов’язки наймолодших громадян країни, читачам «розповіла»  книжкова інсталяція «Закон про тебе і для тебе». В межах закону діяли і творчі виставки «Я малюю радість» та «Прекрасне своїми руками», які стали яскравим свідченням того, що юні тернополяни користуються своїм правом на дозвілля і творчість.
У невеличкому бібліомістечку, яке розгорнулось в центрі міста, попри похмуру погоду, було тепло і світло, адже усіх довкола зігрівали щирі дитячі посмішки. Приєднатись до веселого бібліогурту перехожих  закликав велетенський кіт-книголюб. Він охоче позував до фотокамер, а малятам  навіть дозволяв посмикати свої пишні вуса.
В розмаїтті книг, ігор та розваг, кожен знайшов щось своє. Крейдяний стрит-арт, кінетичний пісок, фізкультхвилинки, приємні бесіди про читання і просто на вільну тематику – усе для втіхи «винуватців» святкового дійства.
Родзинкою цьогорічного «свята дитинства» стало малювання аквагримом. Майстриня ледь давала собі раду з численними охочими стати власником «Таємничого фейс-арту», бодай на один день перевтілитись в улюбленого героя, чи просто у якесь миле звірятко.
Бібліотекарі щиро вдячні усім, хто допомагав творити неповторні миттєвості щасливого дитинства, всім, хто приєднався до нас у цей не надто спекотний день і поділився теплом своєї посмішки. Віримо і сподіваємось, що діти всієї України почуватимуться щасливими і захищеними не лише у День захисту дітей, але й кожної миті свого життя.
19883_1
Уляна Пилипчук, провідний редактор Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

 

Від admin