І знову в Тернополі яскраве, пишне, неймовірно-духмяне та вишукане буяння ірисів, – у Галереї квітів «Ігор» розпочалась виставка «Ірида-2019». Такий захід, завдяки відомому селекціонеру Ігорю Хорошу, вже став однієї з родзинок початку літа у нашому місті. Щороку, у час, коли розцвітають ці прекрасні, багаті на кольори та відтінки квіти, селекціонер представляє тернополянам свою колекцію.

igor-irysy-2019-1

Зараз, за словами Ігоря Хороша, в експозиції виставки впродовж тижня буде представлено близько п’ятисот сортів ірисів української та зарубіжної селекції. З них понад його 150 авторських сортів. Серед них, зокрема, і унікальний за глибиною та багатством відтінку синього кольору сорт селекції 2018 року «Синевир». До речі, буквально кілька днів тому цей ірис Ігоря Хороша отримав приз Рорі та Лучано Баусі як найкращий синій сорт на 61-му Міжнародному Конкурсі Ірисів, що відбувся в італійському місті Флоренція.

igor-irysy-2019-5

Наразі в Галереї квітів «Ігор» вже можна помилуватися і такими популярними сортами, які вже стали своєрідними «візитними картками» Ігоря Хороша, як «Дельфін і Русалка», «Кав’ярня кохання», «Мирослава», «Ліна Костенко», «Анна Герман», «Анна Королева Франції», а також неймовірними за поєднанням філософського втілення назви та кольору й форми пелюсток – «Планета Імені Твого», «Український вечір», «Калина», «Героям Небесної Сотні» тощо.

igor-irysy-2019-2

Також вже стало традицією, що разом із ірисами на виставці експонуються також і півонії української та зарубіжної селекції. Як обіцяє Ігор Хорош, за час експозиції можна буде побачити і відкрити для себе близько трьохсот сортів. Зокрема, новинки сортів півоній кращих селекціонерів світу.

igor-irysy-2019-3

Триватиме виставка «ІРИДА-2019» до 15 травня.

Олена Лайко, “Тернопільська Липа”

igor-irysy-2019-4

igor-irysy-2019-6

igor-irysy-2019-4

igor-irysy-2019-8

igor-irysy-2019-7

igor-irysy-2019-9

Від admin