Державні виконавці уже стягнули 27 млн грн заборгованості за виконавчими документами про стягнення аліментів на користь 6 тисяч 294 дітей Тернопільщини. Через такі заходи виїхати за кордон з Тернопільщини не можуть понад 2 тисячі злісних аліментників. Ще стільки ж – не мають права сісти за кермо.

Такими успіхами нещодавно похвалилися у Державній виконавчій службі (ДВС) Головного територіального управління юстиції в області (ГТУЮ).

У територіальних органах ДВС нині перебувають на виконанні 8 595 виконавчих документів про стягнення аліментів, – каже заступник начальника ГТУЮ Андрій Хічій. – Причому своєчасно сплачують аліменти за 5 728 рішеннями суду. За 1 922 виконавчими документами стягнення проводять із заробітних плат, пенсій, стипендій та інших доходів фізичних осіб. Щодо 2 867 рішень існує повна або часткова заборгованість.

Місцеві державні виконавці винесли 2 526 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України, 2 543 постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керувати транспортними засобами, а також – 2 543 постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві користування зброєю і пристроями для відстрілу патронів. Окрім того, є 2 543 постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві полювання.

– До суду передали 856 протоколів про вчинення боржником адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 183-1 КУпАП і 41 протокол про вчинення боржником адміністративного правопорушення, відповідно до ч. 3 ст. 183 КУпАП, – уточнює Андрій Хічій. – Причому 305 протоколів із першої категорії задоволили у судах або винесли постанови про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт. Натомість із другої категорії у судах задоволили або винесли постанову про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно-корисних робіт – 19 протоколів.

На підставі відповідних судових рішень через відсутність відомостей про місце проживання, перебування чи місцезнаходження боржника у розшуку перебувають 418 осіб, які зобов’язані сплачувати аліменти. Ще 35 осіб знаходяться у місцях позбавлення волі.

– Протягом звітного періоду виконавці винесли 1 517 постанов про накладення на боржника штрафу у розмірі 20, 30 і 50%, за якими сукупний розмір заборгованості перевищує суму платежів за 1, 2 і 3 роки, – пояснює пан Хічій.

Наразі виконані 59 постанов про накладення на боржника штрафу у вказаних розмірах. Сукупний розмір заборгованості перевищив суму платежів за 1, 2 і 3 роки на загальну суму понад 1 млн грн. Державні виконавці стягнули понад 194 тис. грн виконавчого збору.

Mother and daughter
Mother and daughter

Джерело: Терен

Від admin